ВСЕ БУДЕ ГЕЛОН!

Тематична осіння екскурсія Східним укріпленням

Тематична осіння екскурсія Східним укріпленням Більського городища. Практично увесь маршрут пролягає по периметру оборонних укріплень — земляних валів.

Тематична осіння екскурсія Східним укріпленням

Східне укріплення функціонувало з VІ ст. до н. е. по ІV ст. до н. е. Починаючи з другої половини V ст. до н. е., це поселення відігравало провідну роль у житті місцевих племен. Загальна площа поселення складає орієнтовно 77,6 га. Висота валів сягає 3–4 м, а глибина ровів у давнину дорівнювала 4 м. Із зовнішнього боку оборонні споруди доповнені ескарпованими схилами.

У межах Східного поселення у різні роки відкрито бронзоливарну, гончарну, кісткорізну, ковальську майстерні, зібрано велику колекцію глиняної пластики, серед якої є унікальні зразки, широкий набір залізних інструментів для різних виробництв, виразні предмети античного імпорту (кераміка, бронза, непрозоре скло та ін.), серед яких є нетипові для варварських пам’яток речі – уламок грецького світильника та рибного блюда.

Це поселення – найбільш вивчена частина Більського городища. На сьогодні тут археологічно розкопані понад 5 га. На дослідженій площі відкриті господарські, ремісничі, житлові та культові споруди, а також залишки дерев’яного храму.

Також можете ознайомитись з іншими заходами та новинами на нашому сайті та на нашій офіційній сторінці faceebok.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.