ВСЕ БУДЕ ГЕЛОН!

Проєкту Археопростір “VeteranoReload” – бути!

Проєкту Археопростір "VeteranoReload" – бути!

Проєкту Археопростір “VeteranoReload” – бути!

В останні дні весни до нас нарешті прилетіла довгоочікувана новина!

Привітайте нас з черговою перемогою в цьогорічному конкурсі грантових проєктів від Український культурний фонд.

Проєкт «Археопростір VeteranoReload» посів друге місце

Проєкт «Археопростір VeteranoReload» посів друге місце у рейтингу заявок програми Культура +, ЛОТ «Культура і ветерани» https://ucf.in.ua/…/5f8047c799325679ed004cc2/register… та реалізується вже цього влітку-восени🧨 Творці проєкту – Полтавський “Легіон Свободи”, Центр охорони та досліджень пам’яток археології, PRO MISTO, Історико-культурний заповідник “Більськ”.

Ідея проєкту

Ідея цього проєкту – реінтеграція ветеранів російсько-української війни через їхню участь в створеній нами культурно-освітній резиденції шляхом культурно-просвітницьких заходів, заходів інтелектуального дозвілля, “артрефлексій” та археологічних практик у форматі діючої археологічної експедиції.

У серпні на території археорезиденції в ІКЗ “Більськ” будуть розміщені дві групи ветеранів по 15 осіб одна за другою, ми долучимо їх до групових 10-и денних археологічних практик, які демонструватимуть ветеранам модель професійної діяльності в сфері культурної спадщини.

У першій половині дня учасники резиденції будуть практикуватися разом із археологами, а у другій половині дня братимуть участь в культурно-освітній програмі, що забезпечить духовно-психологічну реабілітацію ветеранів через «артрефлексію» та імплементацію культурно-просвітницьких заходів – лекцій, майстеркласів, екскурсій, інтелектуальних занять тощо.

Додаткові продукти проєкту

Додатковими продуктами проєкту стануть документальний фільм про перебування ветеранів у резиденції та артбук як психологічно-переосмислений референс її учасників, до створення якого вони долучать свої ідеї та концепції.

Тому, проєкту Археопростір “VeteranoReload” – бути!

Також можете ознайомитись з іншими заходами та новинами на нашому сайті та на нашій офіційній сторінці faceebok.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.