ВСЕ БУДЕ ГЕЛОН!

II Пізнавальний велопробіг Більським городищем

велопробіг Більським городищем

28-29 червня вдруге відбувся Пізнавальний велопробіг Більським городищем. Без перебільшення можна сказати, що захід був унікальним і неймовірно насиченим! Адже цього разу велопробіг поєднався з проектом “V Міжнародна літня польова археологічна школа“, і тривав два дні. 

велопробіг Більським городищем

Кількість учасників велопробігу

Попри залякування синоптиків, все ж знайшлося одинадцять відчайдухів – любителів гострих вражень та яскравих відчуттів)) Отож наша чудова компанія спільно з археологами у п’ятницю зранку вирушила від Більського джерела попід Барвінковою горою через луки до Куземинської дамби.

велопробіг Більським городищем

П’янкий вітерець, настояний на духмяному різнотрав’ї та полуничних пахощах, віщував добру путь.

велопробіг Більським городищем

Темні хмари намагалися злякати нас дощем

Та вже біля Замкової гори важкі, темні хмари намагалися злякати нас дощем. Довелося на десять хвилин шукати прихистку під густими акацієвими зарослями. Літні грози короткі, тож, на щастя, ми не встигли змокнути і рушили далі через Куземин. А за селом подорожніх зустрів справжній черешневий рай! Гріх було не зупинитися біля цієї стиглої спокуси))) 

другий велопробіг

Ох, які лишень хмариська ганяв-викручував вітер понад нашими головами! З поля добре було видно, як над Більськом вирує стихія, як накриває його шаленою зливою. 

котельва погода

А ми у цей час раділи повним жменям солодких черешень і легкому дощовому бризу, що долітав ген із-за тугих пшеничних полів. 
Далі поїхали понад валом Великого укріплення до Куземинських ставків, наввипередки з хмарами. Погода дивовижна, прохолодна, свіжа – ідеальна для таких мандрівок. Позаду лишилися сонцесяйні поля, що колосяться щедрим хлібом, духмяні трави, барвисті польові квіти. Попереду – таємнича лісова стежина, що виведе нас у село.
У Більську ми трохи розслабилися і дружно засіли в парку їсти морозиво. Дощові хмари не пробачили нам такої легковажності. І тому останні десять хвилин дороги до табору перетворилися на суцільний мокрий екшн)))

хмари котельва

Зварили булгур з овочами, до нього – соус болоньєзе

Гарячий чай швидко врятував ситуацію, і не зважаючи на дрібний дощ, ми почали готувати вечерю. Зварили булгур з овочами, до нього – соус болоньєзе. Потім приготували рагу з м’ясом і овочами. І все це у величезних казанках!!! Ні, не забагато, бо спільно з археологами зібралася компанія понад 30 людей))) Тож попоїли на славу!

велопробіг Більським городищем
котельва дощ

Дощик затих, хмарки розвіялися. Тихий, загадковий вечір опустився на древнє городище. Дивні химери витанцьовували вогненними язиками багаття, оживала давня історія, загострювалися відчуття. Співали душевних пісень, малювали знамена далеких пращурів, насолоджувалися життям…Ночівля в наметі під високим зоряним небом, що наповнює життєдайною снагою рідної землі.

велопробіг Більським городищем

II день велопробігу

Ранок увірвався яскравим сонячним світлом, дзвінкоголосим співом птахів, гучним сюрчанням цвіркунів. Польова кухня під величезним старим дубом надихнула на кулінарну автентику. Тож на сніданок ми ласували неймовірно смачними жовтими галушками) 

котельва каша
велопробіг Більським городищем

Потім сходили на розкопки і на власні очі побачили, як знаходять археологічні артефакти, завдяки яким оживає далека минувшина.
Як і було заплановано, на другий день маршруту поїхали лісовими дорогами через поля на урочище “Макітра”, далі на Західне укріплення та долину байбаків.

велопробіг Більським городищем

І знову підступний вітер жбурлявся хмарами звідусіль, лякав дощем, але врешті мусив відступити. Бо така концентрація життєлюбства здатна розігнати будь-які хмари!
І хіба можна бодай якось описати чи передати ті відчуття, що переповнюють на вершині валу Великого укріплення!

велопробіг Більським городищем

Те враження, ніби за спиною виростають крила, коли рідна земля щедро відкриває свої неозорі простори і кличе повертатися сюди знову і знову, аби відчути власне коріння, аби наповнитися життєдайною снагою…

велопробіг Більським городищем

Велопробіг Більським городищем пройшов успішно! Щиро дякуємо усім учасникам велопробігу за чудову компанію?
Завжди раді бачити вас знову! Будемо творити яскраві враження разом!

велопробіг Більським городищем

Також можете ознайомитись з іншими заходами та переглянути фото з велопробігу на нашому сайті.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.