ВСЕ БУДЕ ГЕЛОН!

Будівництво МУЗЕЮ Більського городища

Будівництво МУЗЕЮ Більського городища

У цьому році нарешті розпочнеться будівництво МУЗЕЮ Більського городища.

Історико-культурний заповідник “Більськ” був заснований у 2005 році як комунальна установа Полтавської обласної ради з метою охорони, збереження та дослідження БІЛЬСЬКОГО ГОРОДИЩА – унікальної археологічної пам’ятки доби раннього залізного віку.

Основна діяльність закладу

Основною діяльністю закладу є наукове вивчення унікального комплексу пам’яток території та округи Більського городища, книговидавництво, збереження археологічних культурних нашарувань, природних та історичних ландшафтів на означеній території. Значна увага приділяється популяризації найдавнішої історії України та ознайомленню широких верств населення з визначною фортецею скіфської доби.

Ось уже 15 років поспіль заповідник знаходиться в орендованому приміщенні в смт Котельва. Будівництво музею проводитимуть як реконструкцію існуючого нежитлового приміщення на вул. Миру, 10, у селі Більськ Котелевського району. Дану будівлю передано на баланс установи відповідно до рішення двадцять п’ятої позачергової сесії сьомого скликання Більської сільської ради від 22 серпня 2017 р.

Також можете ознайомитись з іншими заходами та новинами на нашому сайті та на нашій офіційній сторінці faceebok.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.