ВСЕ БУДЕ ГЕЛОН!

ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ LIDAR ЗЙОМКИ НА ТЕРИТОРІЇ ЗАПОВІДНИКА «БІЛЬСЬК»

ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ LIDAR-ЗЙОМКИ НА ТЕРИТОРІЇ ЗАПОВІДНИКА «БІЛЬСЬК»

Маємо з колегами тверде переконання, що розвиток археологічної науки нині абсолютно неможливий без застосування сучасних технологій.

Зйомка об’єктів культурної спадщини та фіксація археологічних об’єктів квадрокоптером, тахеометром, GNSS-приладом – стійка впродовж останніх 3 років традиція для експедицій, що працюють на Більському археологічному комплексі.

Фото Глинського городища

АЛЕ ЧАС ПОСТІЙНО ВИМАГАЄ НОВИХ ПІДХОДІВ І ТЕХНОЛОГІЙ…

І тому нещодавно заповідник «Більськ» ініціював проведення LIDAR-зйомки на своїх складових територіях. Виконавцем робіт виступили спеціалісти з компанії EverScan (м. Київ). До речі, фахівці даної організації на чолі з Ярославом Покотило зацікавлені у співпраці з археологічними експедиціями України та закордоння.


Для зйомки було обрано Глинський археологічний комплекс. Одна із причин цьому – покриття значної частини комплексу лісом і рослинністю та відсутність, у зв’язку з цим, повноцінних можливостей для зйомки території квадрокоптером і тахеометром.

Ортофото Глинського археологічного комплексу


Уже маємо перші підсумки робіт та опрацьовані дані.
Підготували цикл публікацій щодо LIDAR-зйомки на Глинському археологічному комплексі. І кожен зможе зробити висновки щодо актуальності/доцільності застосування таких видів досліджень у ході археологічних розвідок чи розкопок.

Модель Великого Глинського городища за даними LIDAR зйомки

ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ LIDAR-ЗЙОМКИ НА ТЕРИТОРІЇ ЗАПОВІДНИКА «БІЛЬСЬК»

ПРЕДСТАВЛЕНЕ ЗОБРАЖЕННЯ – ЦИФРОВА МОДЕЛЬ ВЕЛИКОГО ГЛИНСЬКОГО ГОРОДИЩА ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ LIDAR-ЗЙОМКИ! Автори – Команда EverScan та Алексей Коротя.

Пропонуємо переглянути для Вас цікавий ознайомчий ролик про Lidar зйомку та її переваги й можливості!

Також можете ознайомитись з іншими заходами та новинами на нашому сайті та на нашій офіційній сторінці faceebok.

Поділитись:

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.